Белгия ще трябва да смени резервния си екип за Мондиал 2022.

...
Белгия ще трябва да смени резервния си екип за Мондиал 2022.
Коментари Харесай

ФИФА попари Белгия на старта в Катар

Белгия ще би трябвало да смени аварийния си екип за Мондиал 2022. Нареждането пристигна от ФИФА, която не разрешава употребатaа на политически знаци на Световното състезание.

Много отбори желаеха капитаните им да са с лента, подкрепяща ЛГБТ общността, само че от интернационалната централа предизвестиха, че ще има санкции и санкции, в случай че това се случи.

ФИФА към този момент спря Еден Азар, който имаше желанието да излезе с капитанска лента в цветовете на дъгата в първия мач на тима си в група F, който е против Канада на 23 ноември (сряда) от 21:00 българско време. Сега новото разпореждане е “червените дяволи ” да сменят аварийните си екипи, тъй като на сегашните трябваше думата “любов ” да участва на яките на футболистите.

" Жалко е, само че ФИФА не ни оставя никакъв избор. Останалата част от оборудването ще бъде непроменена ", разяснява генералният шеф на белгийската федерация Питер Босарт.

ФИФА обаче издаде ново предизвестие към белгийската ФА, че надписът би трябвало да бъде отстранен, и още веднъж прикани да се мисли основно за футбол, а не за политика.

 

FIFA have demanded that the Belgium team remove the word " love " from the collar of their away shirt, sources have told ESPN.

More:
— ESPN FC (@ESPNFC)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР